Novinky

Rozdiel medzi split a multi split klimatizáciami

Pridané

Ak ste sa rozhodli kúpiť si klimatizáciu, pravdepodobne ste našli rôzne typy. Aby ste si vedeli vybrať najlepšiu klimatizáciu pre váš priestor, rozhodli sme sa vám vysvetliť hlavné rozdiely medzi single split a multi split systémom klimatizácie.


Oba systémy sa skladajú z vonkajšej a vnútornej klimatizačnej jednotky. Vonkajšie zariadenie obsahuje kondenzátor a kompresor. Vnútorné zariadenie šíri vzduch do miestnosti. Tieto dve časti sú spojené vedením chladiva.


Samostatná splitová klimatizácia má iba jednu vnútornú jednotku spojenú s vonkajším kompresorom. Multi split, naopak, obsahujú niekoľko vnútorných zariadení prepojených s vonkajším. Počiatočné náklady sú pri multi split klimatizácii vyššie, pretože je potrebných viac jednotiek, ako aj dlhšie a zložitejšie vedenia chladiva.


Ak potrebujete klimatizáciu pre viac ako jednu miestnosť, bude inštalácia multi split systému vo finále ekonomickejšia ako nákup niekoľkých samostatných jednotiek. Multi split je tiež energeticky úspornejšia voľba, pretože každá vnútorná jednotka sa ovláda samostatne. A musíte súhlasiť, že aj z estetického hľadiska je oveľa lepšie mať iba jednu vonkajšiu jednotku pre celý dom.


Hoci sú samostatné jednotky správnou voľbou, ak potrebujete iba bodové chladenie jednej miestnosti, multi split klimatizácia ponúka ideálne riešenie pre celé budovy.


Na druhej strane, ak sa vaša multi split klimatizácia pokazí, stratíte kontrolu nad chladením v celom objekte. Poruchy samostatných splitov ovplyvnia iba klimatizáciu v jednej izbe. 


Stále sa neviete rozhodnúť? Príďte sa k nám poradiť a vyberte si tú najlepšiu klimatizáciu od DAIKINU!







Internetová stránka mmklima.sk používa súbory cookies na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.