Novinky

Trendy v klimatizáciách 2023

Pridané

Image title


Technológia klimatizácie neustále napreduje v reakcii na požiadavky spotrebiteľov. Pre tých, ktorí chcú vylepšiť svoje klimatizačné systémy alebo si kúpiť novú jednotku, sme pripravili zhrnutie aktuálnych trendov v klimatizáciách. Vyberte si modernú klimatizačnú jednotku.


Lepšia energetická účinnosť a šetrnosť k životnému prostrediu

Čo sa týka výberu klimatizácií, čoraz viac zákazníkov vyhľadáva jednotky s lepšou účinnosťou, ktoré im ušetria náklady. Okrem toho, že energeticky účinné klimatizácie pomáhajú šetriť, sú viac zodpovedné aj k životnému prostrediu. Značky vyrábajú čoraz účinnejšie modely, ktoré používajú ekologické chladivo.

Daikin klimatizácie používajú ekologické chladivo R-32, ktoré má nižší dopad na globálne otepľovanie, a niektoré modely majú energetickú účinnosť až A+++.


Klimatizácia, ktorá čistí a filtruje vzduch

Každý chce doma sviežejší a čistejší vzduch. Preto funkcie čistenia vzduchu stúpajú na popularite. Klimatizačné jednotky s dobrými filtračnými systémami pomáhajú zbaviť sa znečisťujúcich látok a alergénov, ktoré znižujú kvalitu vzduchu v interiéri, vrátane nečistôt, prachu, peľu, vírusov a baktérií. Niektoré nové modely teraz obsahujú čistiace filtre, ktoré dokážu odstrániť aj nepríjemné pachy.


Smart home technológia

Klimatizácie, ktoré majú wi-fi pripojenie, sú čoraz populárnejšie, nakoľko stúpa počet domácností využívajúcich smart home systém. Mnohé moderné klimatizačné jednotky dnes umožňujú ovládať systém na diaľku cez smartfón alebo zariadenie, ktoré je pripojené k internetu. To znamená, že môžete ovládať svoj chladiaci systém, aj keď nie ste doma, pokiaľ máte prístup na internet. Len si to predstavte - zapnúť klimatizáciu a prísť v lete domov do vychladeného priestoru. Toto nie je žiadna fantázia budúcnosti. So smart home takýto komfort naozaj môžete mať už dnes!


Umelá inteligencia

Niektoré veľké značky v odvetví klimatizácií využívajú umelú inteligenciu (AI). Systémy vybavené AI sú schopné snímať teplotu v miestnosti a v prípade potreby sa zapnúť alebo prejsť do režimu spánku, ak v miestnosti nikto nie je. Umelá inteligencia môže zlepšiť šetrenie energie, ale aj komfort, napríklad tým, že predpovedá, kedy je potrebná oprava.

Čoraz viac majiteľov domov volí inteligentné termostaty alebo inteligentné ovládače pre mini-split, okenné alebo prenosné klimatizačné jednotky, aby ušetrili na účtoch za energie.

Očakáva sa, že inteligentná technológia sa stane ešte populárnejšou, aby sa znížila spotreba energie a znížila sa uhlíková stopa.


Dizajnový vzhľad

Klimatizácie už dávno nie sú len obrovské biele krabice na stene. Teraz môžete nájsť klimatizácie v rôznych dizajnoch a farbách, pričom niektoré produktové rady dokonca umožňujú prispôsobiť jednotky podľa farby alebo vzoru presne podľa vášho výberu. Dizajn ide stále viac do popredia. Aj značka Daikin prináša na trh klimatizačné jednotky, ktoré budú ladiť s vaším moderným interiérom.

Očakáva sa, že v nadchádzajúcich rokoch budú trendy v priemysle ešte viac zamerané na energetickú účinnosť, udržateľnosť a dizajn. Sezóna klimatizácií sa pomaly blíži, takže ak plánujete nákup novej jednotky, začnite vyberať už teraz. Kontaktujte našich expertov, ktorí vám pomôžu vybrať modernú klimatizáciu pre váš domov.







Internetová stránka mmklima.sk používa súbory cookies na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.