Novinky

Je klimatizácia bezpečná pre alergikov?

Pridané


Alergie sužujú milióny ľudí na celom svete. Najlepšia liečba alergie je vyhýbať sa alergénom, a tak si mnoho ľudí nesprávne spája zhoršenie alergickej nádchy s klimatizáciou, pretože jej filter zachytáva množstvo alergénov. V skutočnosti však môže kvalitný klimatizačný systém  pomôcť pri znižovaní alergických prejavov. 

Väčšina ľudí má doma prirodzene širokú škálu alergénov. Vznikajú počas každodenného života a nedá sa im zabrániť. Srsť domácich miláčikov, prach, roztoče a počas vegetačného obdobia aj peľ z vonku. K tomu môžete pridať rôzne plesne, baktérie a vírusy.

Alergici, ktorých tieto bežné alergény trápia, si môžu zmierniť problémy čistením domácnosti špeciálnymi prípravkami a inštaláciou čističiek vzduchu s HEPA filtrom. Aj klimatizácie môžu pomôcť pri čistení prostredia od alergénov.

Ako klimatizácie pomáhajú alergikom?

Klimatizácie zmierňujú alergie dvoma spôsobmi. Po prvé, väčšina klimatizačných zariadení je súčasťou celkového systému vykurovania, vetrania a klimatizácie domu. Tieto systémy vyžadujú špeciálne vzduchové filtre na čistenie vzduchu v celom priestore. Pri pravidelnej výmene týchto filtrov, ktoré zachytávajú široké spektrum častíc vrátane alergénov, budete dýchať zdravší vzduch zbavený škodlivín.

Po druhé, klimatizácie môžu pomôcť regulovať vlhkosť. Alergény, ako plesne a huby, rastú a darí sa im vo vlhkých a teplých podmienkach. Dobre fungujúca klimatizácia môže pomôcť udržiavať domácu vlhkosť medzi 30 až 50 percentami, čo udrží na uzde alergény, ako plesne a huby.

Dôležitosť pravidelnej údržby klimatizácie

Aby váš klimatizačný systém poskytoval optimálnu úľavu od alergií, je dôležité udržiavať ho čistý a pravidelne meniť filtre. Inak to spôsobí opačný efekt a po čase bude klimatizácia neustále cirkulovať alergény vo vašej domácnosti.

Odporúčame vám:

• Pravidelne vymieňajte vzduchové filtre.

• Zvážte použitie filtrov HEPA.

• Odstráňte prach a nečistoty z klimatizačných jednotiek.

• Skontrolujte, či vaša odkvapkávacia nádoba, odtok, vzduchové čerpadlo a cievky nie sú      netesné, plesnivé alebo opotrebované.

• Ak je vaša klimatizácia staršia ako desať rokov, porozmýšľajte o jej modernizácii.

• Nechajte si klimatizáciu každoročne servisovať profesionálnou firmou.

• Vyskúšajte aj čističku vzduchu. 

Kontaktujte nás a vymyslíme najlepšie riešenie pre čistý vzduch bez alergénov u vás doma.







Internetová stránka mmklima.sk používa súbory cookies na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.