Novinky

Hybridné tepelné čerpadlá Daikin Altherma

Pridané

Hybridné nie sú len autá, ale aj tepelné čerpadlá. Hybridné tepelné čerpadlo kombinuje tepelné čerpadlo a plynový kondenzačný kotol. Vďaka tomu optimalizuje energetickú účinnosti nezávisle od vonkajších teplôt. Môže to byť zaujímavé riešenie, ak rekonštruujete dom.

Hybridné tepelné čerpadlo Daikin Altherma kombinuje ekologický technológiu vzduch-voda  s plynovým kondenzačným kotlom. Zaistí sa tak najvyššia účinnosť.

Čo je tepelné čerpadlo vzduch-voda?

Tepelné čerpadlo vzduch-voda Daikin Altherma využíva udržateľný a obnoviteľný zdroj energie. Extrahuje voľné teplo z vonkajšieho vzduchu. V uzavretej slučke obsahujúcej chladivo sa termodynamický cyklus vytvára odparením, kondenzáciou, kompresiou a expanziou. Tento termodynamický proces prinesie bezplatné teplo zvonka do interiéru vášho domu.

Ako funguje kondenzačný kotol?

Kondenzačný kotol zväčša poháňaný plynom a bol navrhnutý tak, aby pomáhal zvyšovať energetickú účinnosť. To sa deje premenou skondenzovanej vodnej pary na teplo. A dokonca dokážu regenerovať časť strateného tepla z odpadových plynov. Môžu dosiahnuť viac ako 90 % energetickej účinnosti.

Výhody hybridného vykurovacieho systému

Lepšia energetická účinnosť

Tepelné čerpadlo je všeobecne najúčinnejšie počas leta a kotol lepšie zvláda veľmi nízke teploty. Systém je navrhnutý tak, aby automaticky prepínal medzi vaším tepelným čerpadlom a kotlom v závislosti od toho, ktoré je v danom okamihu energeticky najefektívnejšie.

Nižšie účty za kúrenie

Tepelné čerpadlo na svoju činnosť využíva voľnú energiu zo vzduchu a iba minimum elektriny.  Prevádzkové náklady sú minimálne. Budete tiež menej používať svoj kotol, takže budete šetriť aj na účtoch za plyn.

Znížená uhlíková stopa

Používanie menšieho množstva fosílnych palív vám nielen ušetrí peniaze, ale aj životné prostredie.

Spoľahlivé vykurovanie po celý rok

Hybridný systém je dostatočne inteligentný, aby vám poskytol najlepšie riešenie vykurovania bez ohľadu na počasie.

Dlhšia životnosť kotla

Priemerná dĺžka života samotného kotla je 10 - 15 rokov. V hybridnom systéme nebude musieť kotol toľko pracovať, a tak sa jeho životnosť predĺži. 

Hybridné čerpadlo pomáha ušetriť až o 35 % viac energie, ako tradičný kondenzačný kotol, čo sa môže zaujímavo odzrkadliť na nízkych nákladoch na prevádzku domu. Ak sa chystáte rekonštruovať kotolňu, zvážte možnosť kombinácie s hybridným čerpadlom. Kontaktujte nás a pomôžeme vám vybrať ideálne riešenie.







Internetová stránka mmklima.sk používa súbory cookies na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.