Novinky

Nepodceňujte hlučnosť. Ktorý typ klimatizácie je najtichší?

Pridané

Ak ste sa rozhodli pre novú klimatizáciu, možno vás prekvapilo, že v špecifikáciách rôznych jednotiek sú zahrnuté odlišné hodnoty hlučnosti. Informácie o hlučnosti sú dôležitejšie, ako si myslíte. Nadmerný hluk vo vašej domácnosti nie je len nepríjemný - môže byť zdraviu škodlivý. Vyberte si teda klimatizáciu s tichou prevádzkou.

Aká hlučnosť pri klimatizácii je príliš veľa?

Na úvod trochu fyziky. Zvuk sa meria v jednotkách decibeloch alebo dB. Pre vašu predstavu, bežná konverzácia doma má zvyčajne hodnotu okolo 50 dB. Vysávač produkuje cca 70 dB. Dlhodobé vystavenie hluku nad 90 dB môže spôsobiť stratu sluchu.

Správne fungujúca klimatizácia určite nemá hlučnosť 90 decibelov, takže strata sluchu z klimatizácie vám nehrozí. Problém je v tom, že na trhu sú stále jednotky s hlučnosťou v rozsahu 70 dB a viac, čo má negatívny vplyv na zdravie a vaše pohodlie doma.

Informácie o hladine hluku určite berte pri kúpe do úvahy, a to obzvlášť v prípade, ak je jednotka inštalovaná v blízkosti spálňových priestorov. Účelom klimatizácie je urobiť váš domov zdravším a pohodlnejším miestom na život. Príliš veľa hluku môže spôsobiť pravý opak. My v mmklima si uvedomujeme dôležitosť tichého systému klimatizácie, a preto v našej ponuke nájdete iba tiché jednotky.

Ktorý typ klimatizácie je najtichší?

Okenná jednotka

Vonkajšie chladiace jednotky sú známe svojou hlučnou prevádzkou dosahujúcou okolo 50 - 70 decibelov. Čím je jednotka väčšia, tým viac hluku má tendenciu vydávať. Nesprávna inštalácia, keď sa jednotka dotýka bočných častí okenného rámu, môže tento problém zhoršiť. Je potrebné dbať na profesionálnu inštaláciu a pravidelnú údržbu.

Multi Split systém

Prevádzka Multi Split systému klimatizácie zvyčajne nie je v domácnosti príliš hlučná, okrem zvuku distribúcie vzduchu cez potrubie a vetracie otvory. Akýkoľvek zvuk mimo tejto normy naznačuje potrebu servisu. Systémové komponenty sú navrhnuté tak, aby poskytovali tichý chod, a preto sú umiestnené vonku, aby pomohli znížiť hladinu hluku v domácnosti.

Split systém

Systémy split sú najtichšie klimatizácie na súčasnom trhu. S priemernou úrovňou hluku 32 decibelov sú tiché ako šepot a zároveň ponúkajú najefektívnejší výkon na trhu. Čo robí potrubné systémy tak tichými a efektívnymi? Používajú iba malé rúrky na pripojenie jednotiek ku kondenzátorovej jednotke vonku a distribúciu vzduchu. Eliminácia potrubia tiež eliminuje tepelné straty.







Internetová stránka mmklima.sk používa súbory cookies na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.