Novinky

Predpríprava domu na montáž klimatizácie ešte vo fáze výstavby domu

Pridané

Urobiť si predprípravu na klimatizáciu by ste mali ešte vo fáze výstavby domu. A to aj v prípade, ak ešte neviete, či v budúcnosti budete chcieť klimatizáciu montovať. V prípade, ak sa neskôr rozhodnete pre klimatizáciu, bude jej inštalácia rýchlejšia a jednoduchšia. Ako pripraviť stavbu na montáž klimatizácie?

V procese hrubej stavby sa dajú zapracovať potrubné rozvody pod omietky. Vyhnete sa tak použitiu lišty, do ktorej sa uložia potrubia. 

Napojte odvod na kondenzát do odpadu

Kondenzát z klimatizačných jednotiek môžete viesť do odpadového potrubia.  Zamedzíte tak kvapkaniu na zem a možnému zápachu. Podomietkový sifón zasekajte do steny a umiestnite ho tak, aby bol v prípade potreby dostupný.

Podomietková krabica pre montáž klimatizácie

Kúpte si podomietkovú krabicu pre montáž klimatizácie s krytom, ktorá je vhodná na zabudovanie rozvodov klimatizácie pod omietku. Nenarúša vzhľad interiéru a výhodou je jednoduchá inštalácia klimatizácie bez stavebných zásahov.

Elektroinštalácia

Na prípravu je dobré natiahnuť kábel 3 x 2,5 CYKY. Dajú sa na neho pripojiť dve aj tri jednotky. Radšej dajte priviesť kábel do každej miestnosti, budete tak mať možnosť voľby v budúcnosti. V rozvádzači by mala mať každá klimatizácia samostatný istič.

Samotná príprava počas hrubej stavby tvorí zlomok z celkovej ceny klimatizácie. Zariadenie si môžete dať namontovať po dokončení fasády, ale aj o niekoľko rokov neskôr.

Urobiť si prípravu na klimatizáciu je najlepšie ešte vo fáze výstavby. Všetko bude pekne skryté, nepribudnú vám žiadne neestetické lišty ani drážky a nebudete musieť robiť veľké zásahy do domu v prípade, ak sa v budúcnosti rozhodnete namontovať klimatizáciu.

Rýchle tipy na prípravu miesta pre vašu novú klimatizáciu

  • Vyberte správnu AC jednotku
  • Uistite sa, že je v blízkosti napájanie
  • Chráňte zariadenie pred priamym slnečným žiarením
  • Umiestnite zariadenie ďalej od vody
  • Vyberte rovnú a stabilnú zem
  • V blízkosti klimatizácie by nemali byť rastliny

Predprípravu na klimatizáciu si nerobte svojpomocne. My v M-M KLIMA vám radi poradíme a predprípravu klimatizáciu profesionálne vykonáme. 







Internetová stránka mmklima.sk používa súbory cookies na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.