Novinky

Ekologický rozmer tepelných čerpadiel a klimatizácií Daikin

Pridané

Jedným z dôvodov, prečo tepelné čerpadlá rastú na popularite, je, že poskytujú ekologické riešenie vykurovania vášho domova. Rovnako ako tepelné čerpadlá z našej ponuky, aj klimatizácie Daikin sú ekologické a svojou prevádzkou znižujú emisie uhlíka u vás doma. 


Tajomstvo je v zníženej spotrebe elektrickej energie

Tepelné čerpadlá pracujú s veľmi vysokou účinnosťou okolo 400 %, čo znamená, že na každú spotrebovanú jednotku elektriny pripadajú 4 jednotky tepelnej energie. Bežné elektrické ohrievače sú prinajlepšom 100 % účinné, takže na vykurovanie vášho domova budete potrebovať o 75 % menej elektriny – elektriny, ktorá mohla byť vyrobená z elektrární spaľujúcich fosílne palivá.


Áno, ekologickosť akéhokoľvek spotrebiča záleží aj od zdroja dodávanej energie. Dobrou správou je, že vďaka účinnosti tepelných čerpadiel sú stále šetrné pre životné prostredie, aj keď všetka vaša elektrina pochádza priamo zo spaľovania fosílnych palív.


Moderné klimatizačné systémy Daikin majú hodnotenie A z hľadiska účinnosti, vďaka čomu sú automaticky oveľa šetrnejšie k životnému prostrediu ako iné systémy na trhu. Je tiež potrebné pripomenúť, že aj staršie klimatizačné systémy boli vždy lepšie pre životné prostredie ako elektrické ohrievače, ventilátory alebo väčšina prenosných klimatizácií, z ktorých mnohé sú vysoko energeticky náročné.


Spoločnosť Daikin je priekopníkom novej nástennej jednotky s deleným invertorom – energeticky najefektívnejšieho klimatizačného zariadenia svojho typu dostupného v GCC. Delený invertor môže dosiahnuť zníženie spotreby energie až o 70 % v porovnaní s tradičnými split a okennými jednotkami.


Ekologické chladivo v klimatizáciách

Použitím chladiva R-32 je Daikin klimatizácia schopná maximalizovať energetickú účinnosť a zároveň minimalizovať vplyv globálneho otepľovania s nulovým potenciálom poškodzovania ozónovej vrstvy a až o 80 % nižšími emisiami CO2.


Spoločnosť Daikin si dala záväzok vyrábať ekologicky šetrné produkty a vďaka neustálemu výskumu a vývoju nových systémov sa stala tak priekopníkom na trhu. Ak vám záleží na životnom prostredí, vyberte si kvalitné produkty Daikin.







Internetová stránka mmklima.sk používa súbory cookies na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.