Novinky

Sú čističky vzduchu bezpečné pre domáce zvieratá?

Pridané

Ak s vami v domácnosti žijú štvornohí chlpáči a vy zvažujete nákup čističky vzduchu, určite vás zaujíma, či je jej použitie v miestnosti bezpečné pre domácich miláčikov. Dobrou správou je, že použitie čističky vzduchu v blízkosti zvierat je úplne bezpečné. A navyše, čističky priaznivo vplývajú na zdravie miláčikov. Pri výbere však myslite na tieto faktory.

Pri posudzovaní ústrednej otázky, či sú čističky vzduchu bezpečné pre domáce zvieratá, je potrebné mať na pamäti dva aspekty. Prvým je fyzická bezpečnosť používania mechanického zariadenia v blízkosti domácich zvierat; druhým je, či čistička zlepšuje, alebo poškodzuje zdravie našich zvierat.

Pokiaľ ide o fyzické nebezpečenstvá, existuje riziko, že sa váš maznáčik zachytí v elektrickom kábli vašej čističky vzduchu. Toto je riziko zdieľané s akýmikoľvek inými elektrickými zariadeniami vo vašej domácnosti.

Môže čistička vzduchu ohroziť zvieratko?

Väčšina čističiek vzduchu na trhu sú utesnené jednotky, ktoré nasávajú vzduch zvonku a čistia ho. Čistenie prebieha prechodom vzduchu cez vysokoúčinný filter pevných častíc (HEPA), aktívne uhlie alebo elektrostatický filter. Po vyčistení sa vyčistený vzduch dostane späť do atmosféry. Čističky vzduchu sú určené na použitie v domácnosti okolo detí a ich vnútorné mechanizmy by mali byť bezpečné pred zvedavými labkami a vrtením chvosta. Dokonca aj malé domáce zvieratá, ako sú hlodavce, by nemali mať prístup do vnútra čističiek vzduchu.

Niektoré domáce zvieratá môžu považovať hluk čističky vzduchu za rušivý alebo znepokojujúci. Vyberajte preto čističky vzduchu s tichou prevádzkou. Najnovší model Daikin MCK70YVM má hlučnosť od 18 dB, ktorá je príjemná pre všetkých.

Čistička vzduchu priaznivo vplýva na zdravie domácich miláčikov

Rovnako ako ľudia, ani zvieratá nemôžu mať prospech z vdychovania škodlivých častíc vo vzduchu, ktoré môžu pochádzať nielen vo forme alergénov, ale aj chemikálií, ktoré sa pravidelne vyskytujú v domácnosti.

Čističky vzduchu dokážu vyčistiť vzduch a vnútorné prostredie, vďaka čomu je vzduch bezpečnejší na dýchanie pre vás a vášho domáceho maznáčika. Okrem zníženia krátkodobého podráždenia môžu čističky vzduchu znížiť vplyv dlhodobého vystavenia znečisťujúcim látkam, ktoré môžu viesť k rozvoju vážnych zdravotných stavov.







Internetová stránka mmklima.sk používa súbory cookies na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.