Novinky

Projekt Zelená domácnostiam opäť štartuje

Pridané

Od 13. júna 2022 od 15.00 h je opäť možné žiadať o poukážky z projektu Zelená domácnostiam. Prvé poukážky budú v inovovanom systéme vydané 28. júna 2022 a žiadať môžete o podporu na zariadenia: tepelné čerpadlá, kotly na biomasu, slnečné kolektory aj fotovoltické panely.

Novinky v projekte Zelená domácnostiam

Hlavnou novinkou je, že ministerstvo zdvojnásobilo sumu, ktorá bude k dispozícii, pričom podpora pôjde pre všetky štyri zariadenia.

Ďalšia zmena spočíva v spôsobe registrácie. Prihlásiť sa tentokrát môže každá domácnosť, ktorá má záujem o inštaláciu podporovaných zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov.

Na samotné zaregistrovanie žiadosti o poukážky budú mať domácnosti dostatok času, pretože čas vyplnenia formuláru nebude rozhodujúci.

Poukážky majú platnosť 90 dní a novinkou je, že o tom, kedy budú aktívne a vydané, odteraz rozhodujú domácnosti po dohode so zhotoviteľmi. Podľa toho, kedy bude zariadenie na inštaláciu pripravené.

Kde a ako môžete požiadať o poukážku Zelená domácnostiam?

Žiadosť o poukážky môžete podať tu: https://is.zelenadomacnostiam.sk/podat-ziadost.

Systém na registráciu žiadostí zostáva trvalo otvorený. Žiadosti budú môcť vypĺňať majitelia rodinných a bytových domov vo všetkých krajoch Slovenska okrem bratislavského od 13. júna 2022 od 15.00 h.

Po vyplnení žiadosti dostane domácnosť prístupové údaje do informačného systému, prostredníctvom ktorého môže žiadosť skontrolovať, upraviť a získať aj kód na aktiváciu vydania poukážky.

Poradie nie je odteraz dôležité. Je to len predregistrácia žiadostí pre tých, ktorí by chceli zariadenie inštalovať do konca októbra 2023. Ak zvažujete nákup tepelného čerpadla od M-M Klíma, využite túto zaujímavú ponuku dotácie.








Internetová stránka mmklima.sk používa súbory cookies na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.