Novinky

Čistička vzduchu a zlepšenie alergií

Pridané

Image title

S príchodom jari sa mnohým ľuďom spustia aj problémy spojené s alergiou. Čističky vzduchu DAIKIN vám môžu výrazne pomôcť zvládnuť toto náročné obdobie pre alergikov.


Čo je čistička vzduchu a ako funguje?

Pomenovanie, ktoré má čistička vzduchu, je jej doslovný preklad toho, čo vykonáva. V čističke vzduchu sa nachádzajú ventilátory alebo ióny, ktoré pritiahnu malé čiastočky vo vzduchu a zachytia ich na filter, ktorý následne vzduch prečistí a vyfúkne naspäť do miestnosti.

Čistička vzduchu patrí medzi niekoľko nástrojov, ktoré sa využívajú na riadenie kvality ovzdušia v interiéri.

 

Pomáha čistička vzduchu s alergiami?

 Je mnoho názorov, ktoré potvrdzujú priaznivý účinok čističky vzduchu na zlepšenie alergie.


Aké sú výhody využívania čističky vzduchu vo vašej domácnosti?

Vo vzduchu vašej domácnosti sa nachádza mnoho alergénov, ktoré môžu vyvolávať príznaky alergie. Filtrácia vzduchu pomocou čističky vám pomôže znížiť množstvo vzduchom prenášaných alergénov, čím vám môže pomôcť pri eliminácii príznakov alergie či astmy. Existuje mnoho štúdií, ktoré tento efekt potvrdzuje.

 

Alergia na srsť domácich zvierat je takisto rozšírená. Alergia na zvieratá však zahŕňa viac než len alergiu na srsť. Je to aj alergia na zvieracie sliny či kožu. Tieto častice sú malé a ľahké, čo znamená, že nejaký čas ostávajú vo vzduchu. Častice, ktoré vyvolávajú alergie spôsobené domácimi zvieratami, je možné eliminovať pomocou čističky vzduchu s HEPA filtrom. HEPA filter dokáže teoreticky odstrániť až 99,97 % prachu, peľu či akýchkoľvek iných častíc prenášaných vzduchom. Preto sú ideálne aj na vypadnutú srsť vášho domáceho maznáčika.

 

Mnoho alergií dokáže vyvolať aj astmatický záchvat. Ak trpíte astmou a zvažujete kúpu čističky vzduchu, mali by ste sa pred investíciou oboznámiť s tým, čo je spúšťačom vašej astmy. Ak sú spúšťačom aeroalergény, ako sú roztoče, peľ, plesne či srsť domácich zvierat, potom vám čistička vzduchu môže pomôcť zlepšiť astmu. Čistička vzduchu je užitočná, avšak treba mať na pamäti, že nie je náhradou za lekárske liečenie astmy.

 

Na trhu existuje mnoho druhov čističiek vzduchu, ktoré vám vedia poskytnúť rôzne stupne výhod v závislosti od ich špecifikácie a typu použitého filtra. Používanie čističky vzduchu DAIKIN s HEPA filtrom vám zaručí odstránenie väčšej škály častíc z interiéru. Používanie tejto čističky medzi marcom a septembrom by vám malo pomôcť zmierniť niektoré príznaky sennej nádchy.


Čističky vzduchu zachytávajú prach, peľ a iné znečisťujúce látky, ktoré sa vznášajú vo vzduchu, ktorý dýchame. Sú preto skvelou voľbou na účinné odstraňovanie týchto látok, ktoré môžu byť zdrojom rôznych alergií. Je však dôležité poznamenať, že čističky vzduchu by nemali nahrádzať liečbu, ktorú máte predpísanú od svojho lekára. Sú len dodatočným prostriedkom na zachytávanie alergénov v kombinácii s inými opatreniami na zlepšenie kvality vzduchu, ako je napríklad pravidelné a správne vetranie.







Internetová stránka mmklima.sk používa súbory cookies na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.