Novinky

Nové tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 R MT uľahčuje renováciu vykurovacieho systému

Pridané

Image title

Pre tých, ktorí plánujú rekonštrukciu domu alebo chcú modernizovať či nahradiť existujúci kotol bez toho, aby museli meniť existujúce rozvody a radiátory, ponúka najnovšie tepelné čerpadlo od spoločnosti Daikin, Daikin Altherma 3 R MT, významné riešenie.

Rekonštrukcia môže byť ideálnou príležitosťou na výmenu zastaraného systému vykurovania a prípravy teplej vody v obytných domoch. Daikin Altherma 3 R MT, najnovší prírastok do portfólia tepelných čerpadiel Daikin, je pre tento účel ako stvorený: toto strednoteplotné tepelné čerpadlo v prevedení chladivový split sa môže používať spolu s existujúcimi radiátormi, podlahovým vykurovaním, kompatibilným zásobníkom teplej vody alebo dokonca v kombinácii so solárnymi termálnymi panelmi.

Flexibilné možnosti

Toto najnovšie tepelné čerpadlo pozostáva z vonkajšej jednotky s názvom ERRA, ktorú možno kombinovať s jednou z troch rôznych vnútorných jednotiek:

  • Podlahová jednotka má integrovaný zásobník na vodu, takže je ideálnou možnosťou na aktualizáciu existujúceho kotla, pričom slúži ako jediné riešenie na riadenie všetkých požiadaviek - teplá voda, vykurovanie aj chladenie. Táto jednotka je dostupná aj v prevedení Bi-zone, pre dve odlišné teplotné zóny, napríklad 45°C pre doskové radiátory a 35°C pre podlahové vykurovanie.
  • Nástenná jednotka je kompaktnejšia jednotka, ktorú možno kombinovať s existujúcim kompatibilným zásobníkom na teplú vodu alebo s novým externým zásobníkom Daikin.
  • Ak majitelia domov nainštalovali alebo plánujú nainštalovať solárne termálne kolektory, jednotka ECH2O má akumulačný zásobník tepla, ktorý sa k nim pripája, čím sa maximalizuje energetická účinnosť dlhodobého systému vykurovania a prípravy teplej vody v dome.

Všetky jednotky Daikin Altherma 3 R MT majú triedu účinnosti až A+++ pre vykurovanie priestoru (stredné klimatické pásmo pre teplotu do vykurovania 35°C) a triedu A+ pre prípravu teplej vody pre domácnosť.

Ideálne pre domácnosti akejkoľvek veľkosti

Pri modernizácii akéhokoľvek spotrebiča v domácnosti môže byť často obmedzujúci dostupný priestor. V prípade tepelného čerpadla Daikin Altherma 3 R MT, ktoré potrebuje len malý priestor pre vnútornú aj vonkajšiu jednotku, to nie je problém. Štíhla vnútorná jednotka sa rovnako dobre hodí do malej technickej miestnosti alebo kúpeľne, zatiaľ čo vonkajšia jednotka ERRA je štýlová, aby nerušila vzhľad a bez problémov splývala v akomkoľvek exteriéry. Podlahové jednotky a jednotky ECH2 O majú malé rozmery a vyžadujú len minimálnu plochu podlahy. Tam, kde je priestor obmedzenejší, môže byť dobrou voľbou nástenná jednotka Altherma 3 R MT.

Pohodlné a inteligentné

Nízka hlučnosť všetkých troch vnútorných jednotiek znamená, že obyvatelia nebudú pociťovať žiadne rušenie, nech si vyberú ktorúkoľvek z nich a nech je umiestnená kdekoľvek v ich dome. Keďže konektivita spotrebičov podporuje pohodlie obyvateľov, Daikin Altherma 3 R MT prináša rôzne inteligentné možnosti ovládania systému.

Či už ako súčasť celkovej rekonštrukcie, alebo ako náhrada zastaraného kotla, tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 R MT je v prevedení chladivý split bezpečným riešením pre modernizácie vykurovania, chladenia a prípravy teplej vody v domácnosti.

Špecifikácie produktu Daikin Altherma 3 R MT

  • K dispozícii sú 3 triedy výkonu: 08, 10, 12
  • Rozmery vonkajšej jednotky ERRA (VxŠxH): 1003 x 1270 x 533 mm
  • Energetická účinnosť až do A+++ (vykurovanie priestoru)
  • Energetická hospodárnosť až do A+ (teplá úžitková voda)
  • Prevádzkový rozsah do -25 °C vonkajšej teploty
  • Teplota odtekajúcej vody 65 °C až do -15 °C vonkajšej teploty
  • Kombinovateľné s 3 rôznymi vnútornými jednotkami (nástenná, stojaca s integrovaným zásobníkom TV, stojaca s akumulačnou nádržou na teplo ECH2O
  • Pripravenosť na cloud a mobilnú aplikáciu







Internetová stránka mmklima.sk používa súbory cookies na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.