Novinky

Prekvapivé benefity čističky vzduchu. Čo všetko pre vás čistička vykoná?

Pridané

To, že čističky vzduchu môžu znížiť príznaky alergie a astmy a dokonca pomôcť znížiť prenos chorôb, už asi viete. To však nie je všetko, čo čističky vzduchu dokážu! Dnes vám prinášame ďalšie prekvapivé benefity čističky vzduchu pre vás a vašu rodinu.

Čistička vzduchu vám môže pomôcť lepšie spať

Kvalita vzduchu ovplyvňuje všetko, čo sa týka vášho zdravia, vrátane kvality a dĺžky spánku. A dobrý spánok je ešte dôležitejší, ako si možno uvedomujete. Spánok môže ovplyvniť vaše duševné zdravie, vašu hmotnosť a dokonca aj váš imunitný systém. Ľudia s poruchami spánku sú náchylnejší na nespočetné množstvo zdravotných problémov vrátane srdcových chorôb, vysokého krvného tlaku, mŕtvice, cukrovky a obezity.

Dobrou správou je, že vysokokvalitná čistička vzduchu s HEPA filtrom odstráni znečisťujúce látky a prchavé organické zlúčeniny (VOC), ktoré preukázateľne narúšajú spánok.

Budete vyzerať mladšie

Pre mladší vzhľad si čističku určite nekupujete, no je pravdou, že aj toto je prekvapivý benefit, ktorý vám môže čistička priniesť. Filtruje totiž znečisťujúce látky, ktoré môžu poškodiť vašu pokožku. Viaceré štúdie preukázali súvislosť medzi znečisťujúcimi látkami a vráskami, zmenou farby, zápalom pokožky a predčasným starnutím. Správna čistička vzduchu dokáže odstrániť znečisťujúce látky a pomôcť udržať vašu pokožku tak, aby vyzerala čo najlepšie v každom veku.

Zlepší vám náladu

Duševné zdravie je komplikovaný problém, ktorý zahŕňa mnoho rôznych faktorov. Nedávna štúdia publikovaná v Environmental Health Perspectives ukázala, že v okresoch s najhoršou kvalitou ovzdušia sa v porovnaní s národným priemerom zvýšila bipolárna porucha o 27 % a depresia o 6 %. Vyhnúť vonkajšiemu znečisteniu sa nedá, no keďže väčšina z nás trávi približne 90 % svojho času vo vnútri, vysokokvalitná čistička vzduchu môže výrazne zmeniť vaše duševné zdravie.







Internetová stránka mmklima.sk používa súbory cookies na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.