Novinky

Aká je životnosť klimatizácie a ako ju predĺžiť?

Pridané

Image title

Stala sa klimatizácia vašou spoločníčkou v domácnosti a najradšej by ste ju používali už celý život? Nečudujeme sa, ten komfor, ktorý prináša je na nezaplatenie.  Ale aká je vlastne priemerná životnosť klimatizácie a ako ju môžeme predĺžiť? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

Priemerná životnosť klimatizácie sa zvyčajne pohybuje okolo 15 až 20 rokov. Avšak, toto číslo sa môže značne líšiť v závislosti od rôznych faktorov, ako je kvalita zariadenia, frekvencia jeho používania, ale predovšetkým - starostlivosť o jeho údržbu.

Údržba klimatizácie

Áno, údržba. To je to magické slovíčko, ktoré môže predĺžiť život vašej klimatizácie o niekoľko rokov. Pravidelné čistenie a servis zaručujú, že váš stroj na chladenie bude fungovať efektívne a bez problémov po dlhú dobu. Nehovoriac o tom, že správna údržba môže zlepšiť aj kvalitu vzduchu, ktorý dýchate. Pravidelný odborný servis odporúčame raz ročne.

Kroky údržby, ktoré môžete vykonať sami:

-  pravidelne vymieňajte filter vašej jednotky,

- neblokujte tok vzduchu pred vonkajšou jednotkou a pravidelne ju čistite,

-  dajte si pozor na akékoľvek zvláštne zvuky, ktoré by mohli signalizovať poruchu vašej klimatizácie.

Správne používanie klimatizácie

Ale ako správne používať klimatizáciu, aby jej životnosť bola čo najdlhšia? Tu máme pre vás niekoľko tipov.

Skúste klimatizáciu nepreťažovať. Neznamená to, že by ste ju nemali používať, ale skôr, že by ste mali nastaviť realistické teploty. Nastavenie teploty na minimum v horúcom letnom dni môže byť pre klimatizáciu stresujúce a môže skrátiť jej životnosť.

Odporúča sa klimatizačné zariadenie vždy vypnúť, ak sa nenachádzate doma. Klimatizácia spotrebuje menej elektrickej energie a nedochádza k takému opotrebovaniu komponentov, keď je vypnutá a podľa potreby opäť zapnutá, ako keď je v nepretržitej prevádzke. Hoci aj s minimálnym výkonom chladenia.

Keď je klimatizácia zapnutá, všetky okná v miestnosti by mali byť zatvorené. Teplý vzduch prúdiaci do priestoru zvyšuje výkon klimatizačnej jednotky a tým aj spotrebu elektrickej energie, pretože klimatizácia sa ho snaží neustále ochladzovať. Pred vetraním miestnosti preto vždy vypnite klimatizáciu.

Kvalitná klimatizácia

A nakoniec, možno najdôležitejší tip zo všetkých - kúpte si kvalitnú klimatizáciu. Kvalitné zariadenia sú síce drahšie, ale v dlhodobom horizonte sa to oplatí. Sú spoľahlivejšie, dlhšie vydržia a často sú aj energeticky úspornejšie. Daikin klimatizácie predstavujú záruku maximálnej kvality a inovácie, čím spolu vytvárajú svetový trend na trhu s klimatizačnými zariadeniami. Hlavnými prednosťami sú široká variabilita a vysoká kvalita.

Takže, správna údržba a rozumné používanie sú kľúčom k dlhému a chladnému životu vašej klimatizácie. Uistite sa, že vaša klimatizácia funguje bez problémov. Kontaktujte nás a my vám pošleme nášho technika.







Internetová stránka mmklima.sk používa súbory cookies na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.